Projekti

FUNK – CENTAR IZVAN CENTRA

Uspostava kulturnog centra FUNK odraz je potrebe lokalne zajednice za zajedničkim, univerzalnim i multimedijalnim prostorom u kojem je moguće stvarati i konzumirati razne kulturne i umjetničke sadržaje.

U partnerstvu s Gradom Koprivnica u listopadu 2018. započet je dvogodišnji projekt „FUNK – Centar izvan centra“ za koji je odobreno stopostotno financiranje u sklopu natječaja Ministarstva kulture „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“. Projektom su predviđene razne programske aktivnosti – video art, napredne vizualizacije, dizajn zvuka, dizajn plakata, interpretacija kulturne baštine, filmska kritika, suvremena fotografija, koncerti, izložbe, performansi, amaterske predstave, studijska putovanja, ali i izrada Strategije razvoja nezavisne kulture grada Koprivnice, a sve s ciljem podizanja javne svijesti o dobrom upravljanju u kulturi, jačanja kapaciteta ciljanih skupina u području sudioničkog upravljanja u kulturi, razvoja i uspostave modela sudioničkog upravljanja u kulturi i provedbe kulturnih i umjetničkih programa.

 

UČI, STVARAJ I SUDJELUJ!

Program FUNK-a usmjeren je prvenstveno na populaciju mladih koja zahtijeva društvenu pažnju i odgovornost, te nalaženje načina da ih se uključi u društveni život zajednice. FUNK smatra važnim osvijestiti potencijal kod mladih te kroz tri elementa ovog projekta nastojimo pružiti prostor za neformalnu edukaciju iz područja suvremene umjetnosti, pružiti mladima sadržaje koje će moći iskoristiti u svom radu i djelovanju (element UČI); povećati broj kreativnih radionica i predavanja za mlade na području grada Koprivnice, povećati razinu kritičkog razmišljanja i ekološke odgovornosti kod korisnika, kod mladih potaknuti promišljanje o vlastitoj ulozi i odgovornosti u zajednici (element STVARAJ); aktivirati mlade iz naše regije na zajedničko stvaranje kulturnih i umjetničkih sadržaja (element SUDJELUJ).

 

KONCERTNA DJELATNOST

U posljednje dvije godine FUNK se, zahvaljujući svojem programskom konceptu i programskom kapacitetu, isprofilirao kao jedino mjesto u Koprivnici gdje se na redovnoj bazi mogu održavati veći i manji koncerti alternativne scene. Osim sve veće potrebe publike za većim brojem glazbenih programa, pojavljuju se i novi bendovi u gradu i okolici koji zahtijevaju mjesto vlastite prezentacije. Stoga FUNK intenzivno radi na uspostavi i održavanju redovnog koncertnog programa, kojim će se publici kontinuirano predstavljati hrvatski afirmirani i manji bendovi. Uz redovan koncertni program, krajem svibnja tradicionalno se održava FUNK DAY, event kojim se obilježava godišnjica početka djelovanja saveza u Kampusi, a na kojem se predstavljaju koprivnički bendovi sa svojim najrecentijim izdanjima.

 

ROCKLIVE PODCAST

Rocklive podcast je serija video intervjua u kojima FUNK ugošćuje glazbenike, diskografe, novinare, promotore, organizatore festivala, voditelje klubova – predstavnike domaće glazbene scene – i na opušten, zabavan i svima dostupan način prezentira publici aktualnosti iz svijeta glazbe. Provoditelj aktivnosti je udruga Rocklive (članica saveza FUNK), a cilj je povezati FUNK-ovu koncertnu djelatnost sa što širom publikom i dati mu dodatnu formu. Koristeći mladima poznate i pristupačne digitalne alate usmjerava se dodatna pažnja prema svim projektima FUNK-a, publici se pružaju informacije koje su joj u fokusu interesa, te se postiže direktni angažman i interakcija s publikom kroz komentare i pitanja gostima.

Donatori i sponzori

info

091 123 22 33 (Denis) info@funk-centar.com

Kako do funka?

Forum udruga nezavisne kulture Trg dr. Žarka Dolinara 1 Koprivnica, Hrvatska
Prikaži na karti