Pozivamo vas na treću filmsku večer

U sklopu projekta Centar+,  23.9. održati će se treća filmska večer “Film u FUNKu”, na kojoj ovoga puta gostuje Kinoklub Zagreb.

Projekcije počinju od 19 sati.

Kinoklub Zagreb osnovan je 1928. godine kao kino sekcija Foto kluba Zagreb, što ga čini najstarijim klubom filmskih amatera u jugoistočnoj Europi. Početkom šezdesetih bio je žarišno mjesto antifilmskog pokreta, jugoslavenske filmske avangarde, te pokretač jednog od prvih eksperimentalnih festivala na svijetu, Genre film festivala (GEFF). Klub je i danas središnje mjesto kratkometražnog filma u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na produkciju alternativnog, eksperimentalnog ili avangardnog filma. Djeluje kao platforma amaterskog filma koja podupire potpunu autorsku slobodu, a besplatnim pristupom filmskom znanju, opremi i alatima svim zainteresiranim građanima omogućuje bavljenje filmom.

Tijekom 90 godina svog postojanja, cilj Kinokluba ostao je isti – produkcija i promocija filmskog amaterizma. Upravo zbog toga Kinoklub Zagreb postao je okupljalište filmskih entuzijasta, kao i nekadašnjih amatera koji su se razvili u profesionalce, a i danas svojim radom privlači i potiče nove talente.

Kinoklub Zagreb predstavit će Dalija Dozet. Dalija Dozet diplomirala je režiju igranog filma na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, 2015. Kao scenaristica i redateljica surađuje na različitim autorskim i komercijalnim filmskim projektima, kratkim i dugometražnim filmovima te reklamama. U Kinoklubu Zagreb djeluje kao koordinatorica naprednih radionica i članica Izvršnog odbora. U ulozi voditeljice filmskih radionica surađuje s Kinoklubom Zagreb, Hrvatskih filmskim savezom, Ministarstvom kulture, a kao stručni suradnik na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Jedna je od osnivačica Filmske RUNDE, revije kratkog hrvatskog filma. Trenutačno je u produkcijskoj fazi dugometražnog dokumentarnog filma „Lekcije mog tate“ te pripremama kratkog igranog filma „Jednog dana dogodit će se nešto (strašno)“.

Projekt "Centar +" usmjeren je jačanju vlastitih kapaciteta, a najveći broj projektnih aktivnosti usmjeren je lokalnoj zajednici i njihovom uključivanju u razvoj kulturnog centra FUNK.

Povećat će se broj korisnika nezavisno-kulturnih i edukativnih programa, a posljedično se povećava kvaliteta života građana.

Saznaj više

Kako do funka?

Forum udruga nezavisne kulture Trg dr. Žarka Dolinara 1 Koprivnica, Hrvatska
Prikaži na karti