Izložba “My Queens” i House Of Flamingo!

U subotu 22.8. u prostorima FUNK-a po prvi se puta u Koprivnici održala večer posvećena queer kulturi, na kojoj je gostovao „House of Flamingo“, jedinstveni umjetnički kolektiv na ovim prostorima, te je održana izložba fotografija Ines Kotarac „My queens“ koja predstavlja svojevrsnu vizualnu povijest djelovanja „House of flamingo“, uz pogled iza kulisa i intiman pristup ovom jedinstvenom umjetničkom kolektivu.

House of Flamingo je queer umjetnički kolektiv koji od sredine 2013. godine aktivno djeluje na zagrebačkoj nezavisnoj kulturnoj i queer sceni. Primarna je misija kolektiva stvoriti, osnažiti i proširiti drag kulturu i queer izvedbenu scenu u Zagrebu, ali i šire u čitavoj regiji. Svojim djelovanjem žele vratiti queer kulturu u prostor zajednice s ciljem daljnje emancipacije i osnaživanja zajednice unutar društva u kojem su slobode rodnih te seksualnih identiteta i praksi na sve većem udaru.

Projekt "Centar +" usmjeren je jačanju vlastitih kapaciteta, a najveći broj projektnih aktivnosti usmjeren je lokalnoj zajednici i njihovom uključivanju u razvoj kulturnog centra FUNK.

Povećat će se broj korisnika nezavisno-kulturnih i edukativnih programa, a posljedično se povećava kvaliteta života građana.

Saznaj više

Kako do funka?

Forum udruga nezavisne kulture Trg dr. Žarka Dolinara 1 Koprivnica, Hrvatska
Prikaži na karti