Javni poziv za oslikavanja murala u FUNK-u

JAVNI POZIV ZA OSLIKAVANJE MURALA U FUNK-U

– Mural će se nalaziti iznad ulaza u koncertnu dvoranu, sve info u linku dolje
– Rok prijave: 12. 5. 2024.
– 1. nagrada: 400 EUR (+ svi materijali su osigurani)
– Prijedloge šalji na: savez.udruga.funk@gmail.com

Mural Mislava Lešića Džedaja iznad FUNK-ove pozornice označio je simbolički početak razvoja nezavisne kulture u prostorima FUNK-a, i u ovih deset godina postao je opće mjesto, kao pozadina koncerata nekoliko stotina bendova, glazbenih spotova, predstava, predavanja. Forum udruga nezavisne kulture (FUNK) ove godine slavi 10 godina postojanja, a tim povodom htjeli bismo ga ukrasiti još jednim muralom, i ovaj puta na važnom i istaknutom mjestu: iznad ulaza u našu, sad već kultnu, koncertnu dvoranu. S obzirom da smo u našem ulaznom hodniku ponekad malo previše pogubljeni, osmislite i signalizaciju/natpise (u istom stilu kao mural) za WC, pomoćne prostorije  (probaona/backstage/spremište/ured) i dvoranu za radionice.

Dakle, radi se o jednom muralu (koji mora sadržavati i natpis „koncertna dvorana“) iznad ulaza u koncertnu dvoranu i 3 natpisa: wc, probaona/backstage/spremište/ured, dvorana za radionice (koji mogu biti bilo koje veličine).

Sve prijedloge ocjenjivat će naš FUNK žiri (Denis Košćak, predsjednik udruge FUNK, Tanja Špoljar, predsjednica Ateliera Koprivnica/povjesničarka umjetnosti, Zvonimir Haramija, profesor likovne kulture/ vizualni umjetnik), a pobjednički mural bit će izveden u svibnju i prezentiran 31. svibnja 2024. na FUNK day-u.

Fotografije prostora sa mjerama pogledajte na linku.

Za sve dodatne informacije, slobodno se javite na naš mail: savez.udruga.funk@gmail.com

Pozivamo vas da nam pošaljete svoje prijedloge murala koji će označiti i početak našeg sljedećeg desetljeća djelovanja!

Fotografija naslovnice: Bojan Koštić

Projekt "Centar +" usmjeren je jačanju vlastitih kapaciteta, a najveći broj projektnih aktivnosti usmjeren je lokalnoj zajednici i njihovom uključivanju u razvoj kulturnog centra FUNK.

Povećat će se broj korisnika nezavisno-kulturnih i edukativnih programa, a posljedično se povećava kvaliteta života građana.

Saznaj više

Kako do funka?

Forum udruga nezavisne kulture Trg dr. Žarka Dolinara 1 Koprivnica, Hrvatska
Prikaži na karti