Pozivamo vas na radionicu gitarskih efekata

U sklopu projekta Centar+ u FUNKu će se 4. i 5. prosinca održati radionica gitarskih efekata.

Tijekom dvodnevne radionice, polaznici će moći izraditi svoju gitarsku pedalu – Ring modulator.

U osnovi ova se pedala sastoji od beat crushera, oktave, fuzza, prstenastog modulatora i prljavih zvukova pogona. Mnogo je lakše reći da istovremeno zvuči i egzotično i pomalo futuristički. Kontrole počinju s razlučivosti koja određuje radni ciklus ili omjer uključenog i isključenog vremena noseće frekvencije, što možemo usporediti s izoštravanjem objektiva fotoaparata, čineći ga oštrim ili mutnim koliko god želite. Sample Rate funkcija dodatno prilagođava noseću frekvenciju unutar zadanog raspona, dok Gain dodaje određenu kompresiju i izobličenje za fuzz-y i synth-y vrste zvukova. Usamljeni prekidač je Hi/Lo prekidač, koji mijenja frekvencijski raspon noseće frekvencije, a Volume zaokružuje stvar podešavanjem ukupnog izlaza efekta.

Za prijavu na radionicu potrebno je ispuniti sljedeći obrazac:
https://forms.gle/xJ5SXyYMr4PoSYoj7

Projekt "Centar +" usmjeren je jačanju vlastitih kapaciteta, a najveći broj projektnih aktivnosti usmjeren je lokalnoj zajednici i njihovom uključivanju u razvoj kulturnog centra FUNK.

Povećat će se broj korisnika nezavisno-kulturnih i edukativnih programa, a posljedično se povećava kvaliteta života građana.

Saznaj više

Kako do funka?

Forum udruga nezavisne kulture Trg dr. Žarka Dolinara 1 Koprivnica, Hrvatska
Prikaži na karti