Prijavite se na program “Ljetna pozornica”

☀️”Ljetna pozornica vol. 2 – umjetnost u pokretu” je umjetničko-stvaralački i edukativni program za mlade koji nastoji spojiti različite vrste umjetnosti, umjetnike, kulturno-umjetničke organizacije i udruge s mladima iz Podravine u svrhu njihovog osobnog razvoja, ali i kulturno-umjetničkog razvoja grada Koprivnice.

Umjetničko-stvaralački dio programa odvijat će se kao šestodnevni stvaralački proces koji će završiti scenskim prikazom pred publikom.
Proces će se bazirati na metodi skupnog osmišljavanja – kolektivno kreiranje sadržaja koje se ne oslanja na unaprijed pripremljen dramski tekst.

Kreiranje sadržaja bazirat će se na interpretacijama eksponata izložbe Josipa Pina Ivančića “MOJIH (prvih) 50…SAD i NIKAD VEĆ… x.X segment Netipična/ nekonvencionalna i nonšalantna retroS.pek.TIVA. segment/ seqenca X” iz AK Galerije kojima će se otvoriti pitanja vidljivog i nevidljivog rada, konvencionalnog i nekonvencionalnog poimanja umjetnosti te će se propitivati pojam radnika, radništva i umjetnosti u suvremenom sustavu. Eksponati će tako postati temelj dramske fikcije i pokretači kazališne igre, a prostor galerije svojevrsna scena i kulisa na kojoj će se odvijati ta igra.

Program će se odvijati od 2. do 7. srpnja 2023. u trajanju od 3 sata (17:00 – 20:00) u prostorijama AK Galerije i Foruma udruga nezavisne kulture – FUNK.

✅Program je besplatan, a namijenjen je mladima u dobi od 18 do 35 godina.

❗️KAKO SE PRIJAVITI?
Za sudjelovanje u programu nije potrebno prethodno iskustvo, a prijave su moguće preko poveznice: https://forms.gle/f3kA29vtjB3Ngazb6
Prijave su otvorene do 1. srpnja 2023. godine. Broj polaznika je ograničen.

Voditeljice programa su dramska pedagoginja Jelena Kovačić i dramaturginja Nikolina Rafaj, a glazbeni suradnik je Ivan Grobenski.

 

Program je ostvaren u suradnji udruge Mudro zbori iz Zagreba te Foruma udruga nezavisne kulture – FUNK i AK Galerije iz Koprivnice uz financijsku podršku Grada Koprivnice i Koprivničkih voda d.o.o.

Program podržava Zaklada Kultura Nova.

Projekt "Centar +" usmjeren je jačanju vlastitih kapaciteta, a najveći broj projektnih aktivnosti usmjeren je lokalnoj zajednici i njihovom uključivanju u razvoj kulturnog centra FUNK.

Povećat će se broj korisnika nezavisno-kulturnih i edukativnih programa, a posljedično se povećava kvaliteta života građana.

Saznaj više

Kako do funka?

Forum udruga nezavisne kulture Trg dr. Žarka Dolinara 1 Koprivnica, Hrvatska
Prikaži na karti