ZERO WASTE / Radionica prirodne kozmetike

ZERO WASTE / RADIONICA PRIRODNE KOZMETIKE
FUNK / Kampus, Koprivnica
Četvrtak/ 21.4.

Za radionicu se potrebno prijaviti na: savez.udruga.funk@gmail.com. U mailu napišite svoje ime, a predmet maila “Prijava za radionicu prirodne kozmetike”.
—–
U četvrtak 21.4. u FUNK-u održavamo drugo od šest događanja u seriji predavanja i radionica pod nazivom „Zero waste“. Događanja se bave zero waste načinom života, a u sklopu FUNK-ovog projekta „Centar +“ provode ga članovi ZMAG-a (Zelene mreže aktivističkih grupa). Drugo događanje posvećeno je temi prirodne kozmetike.

O radionici: Na ovoj praktičnoj radionici naučit ćemo kako napraviti prirodnu kozmetiku za lice i tijelo od potpuno prirodnih sastojaka koji nisu štetni za okoliš. Izradit ćemo nevenovu mast, hranjivi maslac za tijelo, piling i masku za lice i hidratantnu kremu za lice. Uzorke proizvoda moći ćete ponijeti sa sobom i odmah isprobati.

O voditeljici: Nikolina Alviž Deverić, certificirani aromaterapeut i herbalist, više od petnaest godina bavi se fitoaromaterapijom, izrađuje prirodnu kozmetiku i vodi radionice i savjetovanja iz područja aromaterapije kroz različite projekte u Hrvatskoj i inozemstvu. Više puta gostovala je na edukativnim televizijskim emisijama na temu aromaterapije. Kao aromaterapeut solane Nin vodila je ciklus radionica prirodne kozmetike u Muzeju soli u Zagrebu, te držala radionice na Festivalu soli u Ninu, Narodnom sveučilištu Dubrava, Domu za umirovljenike, ZeGe vege festivalu, DV Ciciban Velika Gorica.

O ZMAG-u: Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) je udruga koja okuplja organske vrtlare, praktičare primjenjivih tehnologija i ekološkog graditeljstva, dizajnere permakulture, istraživače pravednih socijalnih modela organizacije i ravnopravnih međuljudskih odnosa te ekološke aktiviste. Udruga ZMAG djeluje kao jedan od devet Centara znanja za društveni razvoj u Hrvatskoj, u području održivog življenja i razvoja permakulture. Godinama razvija prostore istraživanja i učenja praktične primjene znanja i vještina za održivo življenje primjenjujući permakulturni dizajn i poštujući permakulturnu etiku (briga za ljude, briga za Zemlju i pravedna raspodjela resursa). Udruga je postala poznata kao inkubator za primjenu održivosti, pri čemu se posebno ističe izgradnja edukacijskog centra Reciklirano imanje u Vukomeriću koje je sjedište udruge i socijalno-edukacijski centar. ZMAG već dvadeset godina radi na provedbi aktivnosti u područjima ekološke proizvodnje hrane i očuvanja sjemena, održivom gospodarenju otpadom, učenju o upotrebi obnovljivih izvora energije, izgradnji ekoloških i prirodnih kuća, zagovaranju i stvaranju modela dobre ekonomije, odnosno sustava društvene i solidarne ekonomije.
—–
Radionica prirodne kozmetike provodi se u sklopu projekta Centar+.
Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekt "Centar +" usmjeren je jačanju vlastitih kapaciteta, a najveći broj projektnih aktivnosti usmjeren je lokalnoj zajednici i njihovom uključivanju u razvoj kulturnog centra FUNK.

Povećat će se broj korisnika nezavisno-kulturnih i edukativnih programa, a posljedično se povećava kvaliteta života građana.

Saznaj više

Kako do funka?

Forum udruga nezavisne kulture Trg dr. Žarka Dolinara 1 Koprivnica, Hrvatska
Prikaži na karti